Bildkälla: Gigger Group

Claes Persson förverkligar Giggers tillväxtagenda i högt tempo

Intervju Ett samtal om framtid, utveckling och förvaltning. Med ett högt tempo och glädje ska den ofrivillige vd:n ta Gigger Group in i framtiden. Gigger Group går snabbt framåt med sina planer. Bolaget genomför förvärv och satsar internationellt. Claes Persson är den som håller i rodret och till stor del pekar ut riktningen. Med massor av energi och idéer tänker han fem år framåt och har en tydlig strategi som visar vart man är på väg. Och han har bråttom.

Gigger Group har en spännande tid framför sig. Claes Persson har fått styrelsens uppdrag att leda bolagets resa som vd. Det är inte ett eget val men han har full förståelse för att styrelsen vill ha honom där.

–Jag älskar att bygga bolag men är en betydligt sämre förvaltare. Jag ser mig själv i denna position under en uppbyggnadsfas tills bolaget är moget att låta någon konsolidera och lyfta det vidare, säger Claes Persson.

Dagarna innan denna intervju kom ett PM ut om att Gigger Group tecknar intentionsavtal om förvärv av WeAreCube - ett av Nordens största och marknadsledande influencer marketingföretag. Förvärvet innebär att Gigger förstärker sin SaaS-affär inom Division Influencer Marketing.

Fler förvärv väntar

När jag ställer frågan om strategier runt denna affär och tidigare förvärv blir Claes Persson väldig energisk. Han ställer sig upp vid en whitebordtavla och börjar rita upp en bild om Gigger Group och de planer som finns. Det är svårt att inte ryckas med i den entusiastiska beskrivningen av bolagets möjligheter. Grunden i den uppritade bolagsöverblicken är att Gigger Group är koncernmodern. Gigger, Collabs och Happry är tre underdivisioner som står på egna ben men samtidigt har flera gemensamma synergier.  Lägg där till WeAreCube och ytterligare framtida förvärv och man förstår att Claes vill att det ska gå fort fram samtidigt som han bygger trygghet åt Gigger Group och aktieägarna.

–Till stor del är det riskminimering jag håller på med. Strategin syftar till att minimera riskerna för de som investerar i Gigger Group. Flera av de här plattformarna sticker ju som raketer men skulle vi få punktering på en så flyger vi fortfarande uppåt. Min tillväxtstrategi är förvärv, geografisk utbredning och korsbefruktning. Se bara på lanseringen i England, där finns 939 000 influensers som Collabs har i sitt system. 70 procent av dessa saknar eget företag och där kommer Gigger in i bilden när vi lanserar plattformen i landet. Lägg även till att vi kan använda oss av influencers i marknadsföringen av Gigger. Där har vi tydliga synergier, säger Claes Persson.

Förvärvar hållbara SaaS-bolag

Veckan efter nyheten om WeAreCube släpptes presenterades resultatet för Collabs som visade en brant stigande försäljnings-pipeline. Med sin helautomatiserade och effektiva SaaS-plattform för influencer marketing, vinner Collabs stadigt nya kunder i marknaden.

–Vi har satsat på att förvärva hållbara SaaS-bolag med förutsättningar att bli marknadsledande inom sina respektive nischer, för att förädla dem och göra dem marknadsledande. Med detta resultat från Collabs på så här kort tid visar vi att vi gör exakt det vi föresatt oss att göra, säger Claes Person om resultatet.

Med förvärvet av Happyr, en affär som slutfördes i augusti, utökade Gigger Group portföljen bestående av SaaS-bolag med unika marknadserbjudanden baserade på egenutvecklade och högteknologiska plattformar. Även här finns tydliga synergieffekter med Gigger Groups övriga plattformar. Happyr är en marknadsplats där arbetssökande giggare blir validerade utifrån Happyr’s intelligenta AI-baserade plattform. Claes Persson har en tydlig bild av arbetsmarknaden och rekryteringsprocesser och hur framtiden kommer se ut.

Genuint engagemang

–75 procent av alla rekryteringar är felrekryteringar och det är dyrt att rekrytera fel. Lägg där till att individer i åldrarna 15 till 24 år byter jobb efter i snitt 0,9 år så förstår du snabbt att man framöver inte kommer ha råd att sitta och rekrytera. Men med Happyr har vi förbättrat rekryteringsprocessen. En person kan ha de bästa betygen, de bästa referenserna och en oerhört bra personlighet och ändå vara helt fel person för jobbet. Därför har vi även lagt in en kulturtest där vi även testar företaget, säger Claes Persson om Happyr.

Claes Persson brinner verkligen för det han gör. Han är en sådan person som gör den som träffar honom fylld av energi. Men han är jordnära och mån om att man ska må bra. När vi pratar om kravställning på medarbetare berättar han att han alltid ställer allra högst krav på sig själv. När jag frågar hur han brukar presentera sig under exempelvis ett mingel svarar han: ”Jag brukar säga att jag är vaktmästare på ett stort företag, att jag gör allt. Allt från när toapapper till… ja allt. Jag är grabben man vänder sig till när något gått snett. Jag är den ofrivillige vd:n”

Flera plattformar under samma paraply

Det känns också att han är mån om investerarna. Att han gärna når ut med sina visioner och hoppas att investerarna är långsiktiga. Vi pratar en stund om bolaget Gigger Groups utmaningar och möjligheter. Plötsligt återkommer Claes Persson till en fråga jag ställt tidigare, om frågan som inte ställts. Innan han kommer fram till vad det handlar om säger han själv att det är lite känsligt och att man får se hur frågan hanteras framöver, men till sist säger han; ingen har frågat om det inte är dumt att heta Gigger Group när man är ett företag som samlar olika plattformar under samma paraply. Jag frågar hur han tänker runt det?

–Det har jag tänkt färdigt på. Vi måste ha en bolagsstämma och ta upp möjligheten att byta namn. Men jag märker att det blir sammanväxningar. Vissa jag pratar med om bolaget återkommer med frågor om giggerplatformen. Jag förstår det. Svårt för aktieägarna också när Gigger växt 100 procent och Gigger Group 149 procent, det kan bli svårt att hänga med då, säger Claes Persson.

NYHET: Sedan intervjun gjordes har Claes Person i ett vd-brev annonserat att Gigger Group förbereder ett namnbyte till Syncro Group. Se hela vd-brevet HÄR.

 

Vad kan aktieägarna förvänta sig av Gigger Group?

–Aktieägarna kan förvänta sig att vi växer. Vid den här tiden för ett år sedan bytte vi namn på gamla True Heading till Gigger Group och var på OBS-listan ända fram till december. Då hade vi en värdering på 55 miljoner och nu ligger den på 320 miljoner. Då var det ett bolag, nu är det fem. En aktieägare kan förvänta sig att det blir action och åka av så länge jag är kvar.

Avslutningsvis Claes Persson, har du roligt i din roll?

–Ja, jag har så jäkla kul. Det är ytterst få gånger jag undrar vad jag gett mig in på. Det är snarare så att ögonen lyser. Idag, tänker jag alltid, ska det hända grejer. Jag är väldigt passionerad i det jag gör.

Text: Joakim Erlandson

Bilden kommer från senaste vd-brevet där det berättas om namnbytet.

 

 

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER