Bildkälla: Stockfoto

Creturner Group har inlett certifieringsarbetet med Puro Earth

Miljöteknik Creturner Group har valt Puro.earth som partner för certifiering av sin process att eliminera koldioxid genom framställning av biokol. Puro.earth är en pålitlig aktör för ingenjörsmässig koldioxidavskiljning. Bolaget vill säkerställa att tekniken uppfyller de högsta standarderna i branschen.

Creturner Group har nyligen tagit ett betydelsefullt steg mot standardisering av sin metod för eliminering av koldioxid. Bolaget meddelar att man inlett ett samarbete med Puro.earth med målsättningen att certifiera Creturner Groups CDR-tjänster, vilken är känd för sin effektivitet och transparenta tillvägagångssätt.

Vid sin första anläggning, belägen i Smedjebacken, reduceras andelen koldioxid från atmosfären genom att omvandla biomassa till biokol. 
Biokol är en värdefull resurs i kampen mot klimatförändringarna och har potential att minska koldioxidutsläpp och främja en mer hållbar framtid. Creturner Group AB har utvecklat en avancerad teknik för biokolproduktion som inte bara är högeffektiv, utan också bygger på principer om trovärdighet och öppenhet.

Puro.earth är världens ledande plattform för professionell koldioxidavskiljning. Deras uppdrag är att mobilisera ekonomin för att belöna nettonegativa koldioxidutsläpp. Puro.earths leverantörer av koldioxidrening utvecklar processer eller produkter som är koldioxidnegativa.

Detta partnerskap med Puro.earth representerar ett viktigt steg mot att säkerställa att Creturner Groups teknik uppfyller de högsta standarderna i branschen. Genom detta samarbete stärker företaget sitt engagemang för att leverera pålitliga och hållbara lösningar för en bättre framtid.


”Vi har redan idag en unik tredjepartsverifiering och ett transparent och spårbart certifikat till kunder som väljer att eliminera koldioxid från kolcykeln via Creturner. För oss är det logiska nästa steg ett samarbeta med en certifieringsleverantör som Puro.earth. Det är ett viktigt steg för oss och för branschen i stort”, säger Joakim Erlandson, vd Creturner Group AB.

 


 
www.creturner.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER