Bildkälla: Creturner

Creturner och Spotnana i partnerskap för banbrytande klimatlösning i USA

greentech Spotnana Technology och Creturner har inlett ett samarbete som har potential att förändra flygindustrin. Med sin klimatvänliga lösning, nu standard hos flera stora flygbolag, tar de steg mot en mer hållbar framtid för flygande

Spotnana Technology, klimatoffset-partnern till Creturner, har officiellt lanserat Creturners produkt i stor skala. Creturners produkt fungerar nu som standardlösningen på Spotnanas teknikplattform och bland deras kunder finns stora flygbolag som American Airlines, United Airlines, Lufthansa och många andra.

”Detta har vi väntat på – nu sker den breda lanseringen och vi är redo tillsammans att utöka ännu mer. Det är otroligt spännande att vara en sådan bärande del av lösningen på att möta klimatutmaningen inom flyget.” kommenterade Joakim Erlandson, VD Creturner

Spotnana och Creturner introducerar nu Spotnana Carbon Removal Service som en standardlösning på deras plattform. Det innebär att en omfattande och ständigt växande volym av resmöjligheter kommer att erbjuda Creturners innovativa metod för att minska sitt koldioxidutsläpp.

I ett banbrytande samarbete undertecknade Spotnana Technology i USA och Creturner Group i Sverige en överenskommelse förra hösten om att gemensamt lansera Creturners lösning för att aktivt minska koldioxidpåverkan inom flygresandet. Flygindustrin har behövt en tydlig, mätbar och påtaglig lösning, och Creturners modell utmärker sig genom sin förmåga att kombinera mätbarhet, spårbarhet, trovärdighet och effektivitet, allt till ett kostnadseffektivt pris.

Medan Creturners initiala anläggning är belägen i Dalarna, Sverige, pågår planer för en betydande expansion, inklusive förhandlingar om att etablera ytterligare anläggningar både i Sverige och på flera internationella platser. Det finns även ett ökande intresse från licensinnehavare att bli en del av Creturners nätverk.

Daniel Moström, ordförande för Creturner, understryker vikten av att öka Creturners kapacitet för att möta efterfrågan och göra en meningsfull skillnad, samtidigt som en hållbar balans upprätthålls från både ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Announcing Spotnana Carbon Removal 

Creturners pressmeddelande

 

 

 

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER