I SAMARBETE MED ECORUB
Bildkälla: EcoRub

Intervju med Isac Andersson, vd för EcoRub

#femsnabba EcoRub, en tongivande aktör inom greentech-sektorn, befinner sig i en spännande fas med stora möjligheter att påverka den globala plast- och gummiindustrin. I denna intervju delar företagets vd, Isac Andersson, sin syn på närmsta åren och berättar om de faktorer som påverkar deras position mest.

1. Var befinner ni er just nu och hur ser närmsta åren ut?

 – EcoRub är en ledande aktör inom greentech-sektorn som utvecklar material och produkter av återvunnen plast och gummi. Plast- och gummiindustrin fortsätter expandera globalt och står inför ett stort skifte till att bli en hållbar tillverkningsindustri. För att lyckas skapa en cirkulär materialanvändning behöver industrin drastiskt öka sin användning av återvunna plast- och gummimaterial. Med Bolagets unika tillverkningsprocess, och den ständigt ökade efterfrågan på återvunnet gummi och plast, står EcoRub väl rustat inför en mycket spännande framtid.

Just nu befinner sig EcoRub i en fas där vi siktar på att teckna avtal med flera multinationella distributörer av plastmaterial, där EcoTPEsuper kommer att vara ett av materialen som de efterfrågar. Fler kunder har visat intresse för våra produkter vilket gör att vi har stora möjligheter till försäljningsavtal med även dessa under de kommande åren.

EcoRub står som vi ser det i en brytpunkt där vi har stora möjligheter att gå ut på den internationella marknaden, vilket kommer att ge oss väsentligt högre volymer än vad vi har i dag i försäljning. Detta eftersom vi är det enda bolag som kan erbjuda TPE återvunna material i en bred portfölj mellan 70-90 shore A och i tre olika kvalitéer. Nu när vi även har lanserat fler färger så öppnas ännu fler möjligheter.

2. Vad har, i närtid, påverkat/påverkar bolagets position mest?

 – Att vi har fått samarbetsavtal med multinationella bolag som ser att vi kan göra återvunna material med hög kvalitet. Ett av dessa bolag är KraussMaffei som är en världsledande aktör inom utrustning för plastindustrin samt för additiv tillverkning. KraussMaffei distribuerar EcoRubs återvunna material globalt under eget varumärke för 3D-printing.

Industrin för 3D-printing växer snabbt och behöver en än mer hållbar produktion. EcoRubs material har utmärkta tillverknings- och bearbetningsegenskaper. En viktig framtida applikation inom 3D-printing är tillverkning av gjutformar där komplexa geometrier effektivt kan printas fram för att slutligen bearbetas till rätt toleranser. Denna applikation inom 3D-printing har stor potential där EcoRub, vilket ger oss möjlighet att teckna avtal med fler ledande aktörer för snabb expansion av försäljning globalt.

3. Vilka är era största utmaningar?

 – Som alla säger i Norra Sverige att hitta rätt kompetens på personalen då det är stor efterfråga på personal just nu i våra trakter.

4. Berätta lite om era visioner. Var är ni på väg?

 – Vi är på väg att bli en ledande leverantör av återvunna TPE material i Europa. Vårt mål kommande åren så skall vi bli marknadsledande inom detta segment.

Marknaden för Avancerade Hållbara Material utvecklas snabbt och det är ett stort fokus på återvunna material från plastindustrin, vilket stärker Bolagets verksamhet och våra möjligheter att spela en ledande roll på såväl den svenska som den internationella marknaden. Fram till idag har vi byggt upp en konkurrenskraftig och bred materialportfölj som fokuserar på återvunna mjuka plaster, det vill säga plaster som man de är gummi, och är redo att ersätta nytillverkade material. Genom att fortsätta att bygga en kompetent försäljningsorganisation och utöka produktionskapaciteten, får EcoRub förutsättning att accelerera sin tillväxt under de kommande åren.

5. Vad kan en aktieägare förvänta sig av er som bolag?

– Att vi kommer öka försäljningen högst avsevärt varje år de kommande åren, och att vi kommer expandera internationellt land för land, på ett strategiskt och lugnt sett. Vi kommer att hitta fler partners runt om i världen och bredda våra egna produktportföljer. Allt för att växa både omsättningen, men även lönsamheten och få ett positivt kassaflöde.


Hemsida

IR-sida

Teckna aktier

VD Isac Andersson presenterar EcoRub

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med EcoRub. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER