I SAMARBETE MED ARCTIC GAME LAB
Bildkälla: Arctic Game Lab

Därför ska du investera i spelbranschen!

gaming Spelbranschen i Sverige är brännhet och just nu växer den allra snabbast i norra Sverige. Är du intresserad av att investera i morgondagens spelsuccéer? Välkommen till ett digitalt event med några av Sveriges främsta investerare inom spel som ger sina bästa tips.

 I norra Sverige sker just nu en enorm utveckling inom spelindustrin och idag finns det 14 spelutbildningar med 600 studenter på Boden och Skellefteås campusområden. Luleå tekniska universitet har bedrivit spelutbildning i Skellefteå sedan 80-talet och mer än 600 spelutvecklare har utexaminerats därifrån och idag utgör de en betydande del av svensk spelindustri.  Spelbranschen i Norr-och Västerbotten utgörs nu av 75 spelbolag med 500+ aktiva i branschen och är därmed norra Europas snabbast växande spelkluster. 

Spelklustret Arctic Game Lab’s långsiktiga mål är att regionen år 2030 ska ha 1 000 professionella spelutvecklare och 100 spelbolag. För att branschen ska fortsätta sin positiva utvecklingskurva behövs mer riskkapital, fler personer med rätt kompetens och lyckade innovationsprocesser. 

Välkommen till en livesänd halvdag med några av Sveriges främsta spelinvesterare.

Digitala spel är “born global” och når direkt vid lansering en internationell marknad utan större distributionskostnader. En lyckad spellansering genererar därför väldigt höga vinster, vilket även är skälet till höga bolagsvärderingar. Dock är det är minst sagt svårt att i ett tidigt skede identifiera de företag som har störst potential att lyckas.

Vi har bjudit in några av Sveriges främsta investerare inom spel för att ge dig sina bästa tips för att investera i morgondagens spelsuccéer, och ge dig en insikt i vad det innebär att investera i ett spelbolag.  

Inspireras av Matti Larsson, VD på det nyligt börsnoterade Umeåbolaget Zordix och lyssna på hans berättelse om sin resa och andra kommande stjärnskott till start up.

Investera i spelbranschen

Partner: Luleå Business Region, Arctic Game Lab, Aktiespararna

När: 9 juni 2021, kl. 13.00-16.00

Var: Digitalt, länk till eventet skickas ut per mail till de som anmält sig. 

Anmälan: https://share.hsforms.com/1hO-6u3eaQPuuYncQXegKMQ4i6f4

Sista anmälningsdag: 4 juni

 


Program:

12:45 Välkommen att logga för att testa tekniken och/ eller mingla med varandra.

13:00 Eventet startar. Malin Winberg och Stefan Lampinen hälsar välkomna.

Daniel Wilén, cluster manager på Arctic Game Lab

Anton Albiin, Dataspelbranschen
Matti Larsson, vd på börsraketen Zordix 
Panelsamtal:
– Vikten av tidiga investeringar i spelbolag
– Om att investera i spel.

15:20 Bolagspitcher

15:50 Avslut


Att spelindustrin är världens snabbast växande industri känner många till, men att var 8:e person på jorden har någon gång spelat ett svenskt spel är inte lika känt. 

Spelutvecklarnas omsättning växte med 28% och uppgick till 24,5 miljarder kronor 2019. Siffran kan jämföras med Sveriges export av järnmalm och pappersmassa som båda var värda cirka 25 miljarder kronor 2019.


 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Arctic Game Lab. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER