Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Chargepanel

Noteringsaktuella Chargepanel får en värdering närmare 100 miljoner kronor på börsen. Affärsvärlden hittar både plus och minus efter att synat prospektet, enligt en analys på fredagen.

Aktien ska noteras på First North den 9 december.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om tveksamma incitament. Chargepanel har genomfört många transaktioner med bolag kontrollerade av Chargepanels huvudägare Peter Persson.

"Bolaget verkar på en framväxande och lovande marknad men det finns alltså konkurrenter som verkar ligga före i utvecklingen. Affärsvärlden var mycket skeptiska till det förra projektet bolagets huvudägare tog till börsen, men åtminstone kursmässigt har Euroafrica gått bra. Även Chargepanel är vi tveksamma till trots plus som det goda insiderägandet. Vore det inte för att KG Knutsson gått in som delägare hade vi nog haft teckna ej, men det är ändå värt något att en etablerad branschspelare intresserar sig för bolaget. Så vi passar, och ger en neutral stämpel på denna IPO", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER