Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger köpråd för Ework och IAR Systems

Affärsvärlden ger köpråd för Ework och IAR Systems

Affärsvärlden rekommenderar köp av Ework och IAR Systems i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Thule och Doro.

It-konsulter verkar vra en riskgrupp för coronaviruset. Det gäller särskilt Eworks plattform för konsultmäklari. Den som orkar se igenom en djup cyklisk nedgång ser något bra, bedömer Affärsvärlden som ser en potential på drygt 60 procent på några års sikt och ger köpråd för aktien.

Friluftsbolaget Thule har utvecklats starkt efter börsnoteringen 2014 med 13 procent årlig vinstökning. Nu väntar den första riktiga prövningen, men det syns inte så mycket i värderingen av aktien ännu. Tidningen ger ett neutralt råd för aktien och bedömer att även om Thule är ett kvalitetsbolag tar inte dagens värdering höjd för den osäkerhet som råder.

Telefonförsäljningen för seniorbolaget Doro kommer att minska rejält kommande kvartal till följd av coronaviruset. Utsikterna är suddiga och 2020 verkar bli ett förlorat år, bedömer Affärsvärlden som sänker sitt råd till neutral och även säljer aktien ur sin portfölj.

Mjukvarubolaget IAR Systems har historiskt sett värderats högt. Värderingen har dock i takt med lägre tillväxt och coronaoro kommit ned en bra bit. Tillväxtmöjligheterna är goda och satsningen på säkerhetsprodukter är spännande. Tidningen ger köpråd för aktien, men bara för den riskvillige.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER