Bildkälla: Stockfoto

Affärsvärlden ger köpråd för Nibe, Self Storage Group och G5 Entertainment

Affärsvärlden ger köpråd för Nibe, Self Storage Group och G5 Entertainment

Affärsvärlden rekommenderar köp av Nibe, norska Self Storage och G5 Entertainment i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för finska Outotec. Köprådet för G5 blev känt redan på onsdagen.

Värmebolaget Nibe fortsätter sin övertygande tillväxtresa med en hög organisk tillväxt toppat med förvärv. Efter höstens kursrekyl är aktien köpvärd. Nibe är helt enkelt ett hållbart alternativ i dubbel bemärkelse för den långsiktiga portföljen. Aktien är köpvärd upp till 110 kronor på ett års sikt.

Allt fler skandinaver upptäcker bekvämligheten i att magasinera. Det ger stabil tillväxt i norska Self Storage Groups kassaflöden till låg risk. Bolaget r rätt sorts fastighetsaktie i en sen fas av kreditcykeln. Som litet och välskött i en underutbyggd magasineringsmarknad får bolaget en konjunkturstabil kassaflödesflödestillväxt till låg risk. Doldisaktien erbjuder därtill en attraktiv ingångsnivå. Affärsvärlden utfärdar långsiktigt köpråd.

Finska gruvteknikbolaget Outotec har varit en av Helsingforsbörsens sämsta aktier i år. Potentialen lockar, men osäkerhet kring en saudisk projektsmäll gör att Affärsvärlden avstår från ett bottenfiske. Hade bolagets finanser varit starkare hade Affärsvärlden sett en intressant risk/reward, där Outotec varit intressant som en liten position i en diversifierad portfölj. Nu lutar tidningen åt att osäkerheten är för stor och att det är säkrast att stå vid sidan om.

Affärsvärlden har tidigare haft ett säljråd på mobilspelsföretaget G5 Entertainment men tycker nu att kurskraschen har gått för långt i korta loppet. Tidningen ser ett opportunistiskt köpläge och ger köpråd, till hög risk, med riktkursen 200 kronor på tolv månaders sikt.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER