Bildkälla: Tero Vesalainen / Shutterstock.com

Airbnbs vd utesluter inte direkt notering

Airbnbs vd utesluter inte direkt notering

Hemuthyraren Airbnb utesluter inte en direkt notering när bolaget tar klivet in på börsen, enligt en CNBC-intervju med vd Brian Chesky.

En direkt notering är när bolaget hoppar över investmentbanker för att låta marknaden direkt prissätta aktien. På detta sätt slipper bolaget betala stora avgifter till bankerna vilka under en vanlig notering agerar som mellanhänder jagandes efter investerare.

Under intervjun ville Chesky inte kommentera Airbnbs väg till börsen. Han påpekade istället att företaget har en krigskassa och investerare redo att sitta länge med sina innehav i bolaget. Det gör att Airbnb till skillnad från andra bolag inte har bråttom med en listning för att fylla på med kapital.

”De flesta av våra stora aktieägare har sagt till oss att de tänker hålla i aktien för en lång tid och de har faktiskt gjort det motsatta kring att pressa oss med en notering. Vi tror att nästa år blir den rätta tidpunkten för oss”, sade Chesky.

Airbnb värderas senast till 31 miljarder dollar, enligt Pitchbook. Bolaget är grundat 2009 och har via 15 finansieringsrundor ackumulerat totalt 4,4 miljarder dollar i riskkapital.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER