Bildkälla: Stockfoto

Aktiespararen ger köpråd för sex bolag - Ser turnaround-läge i utbombade H&M

Aktiespararen ger köpråd för sex bolag - Ser turnaround-läge i utbombade H&M

Aktiespararen analyserar sju bolag i den senaste utgåvan, vilket resulterar i sex köpråd medan ett bolag får rådet avvakta.

Köpråden gäller ABB, H&M, Alimak, SEB, Swedbank och AAK medan Getinge får rådet avvakta. 

Den spirande världskonjunkturen nådde först Atlas Copco, Sandvik och Volvo. Nu står sencykliska ABB på tur. Aktiespararen bedömer att aktien är relativt billig och direktavkastningen är relativt god jämfört med verkstadskollegorna. Tidningen ger köpråd med riktkursen 250 kronor. 

Klädbolaget H&M måste tydligt visa hur bolaget ska vända utvecklingen för att återfå marknadens förtroende. Det skulle innebära en rejäl uppsida för aktien. Aktiespararen bedömer att H&M stabiliserar utvecklingen under 2018 och därefter vänder uppåt 2019. Direktavkastningen är drygt 6 procent. Tidningen ger köpråd för aktien.

Stark vinsttillväxt och goda utsikter gör hisstillverkaren Alimak till ett intressant alternativ inom verkstadssektorn. Aktiespararen ger köpråd och sätter riktkursen till 170 kronor på tolv månaders sikt, en uppsida på 30 procent från dagens nivåer. 

Medicinteknikbolaget Getinge ställer torpet i ordning men börsen vill se mer drag under galoscherna. Aktien brådskar inte att köpa, men är värd att behålla, anser tidningen.

De svenska storbankerna har släpat efter det senaste årets börsuppgång. Nu är det köpläge i både SEB och Swedbank, anser Aktiespararen. Värderingen är attraktiv och aktierna erbjuder god direktavkastning. 

Fettspecialisten AAK är förvisso dyr vid en första anblick, men den globala tillväxtstoryn gör att det finns mer att hämta i kvalitetsaktien, bedömer tidningen som ger köpråd och sätter riktkursen till 825 kronor.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER