Bildkälla: Stockfoto

Aktiespararna rekommenderar acceptera Bures bud på Allgon

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att acceptera investmentbolaget Bures uppköpsbud på Allgon som är verksamt inom industriell radiostyrning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter en kort budstrid med Latour står Bure Equitys bud på Allgon ensamt kvar efter det att Latour dragit tillbaka sitt bud. Bures bud är på 13,50 kronor per aktie och värderar hela Allgon till 759 miljoner kronor.

Bures bud innebär en premie om 63,8 procent gentemot stängningskursen den 11 december 2020, vilket var den sista handelsdagen innan Latours bud offentliggjordes. Budet är också hela 25,6 procent högre än Latours nu tillbakadragna bud på 10,75 kronor per aktie.

Aktiespararna välkomnar att Bures bud innebär en så pass kraftig premie, såväl gentemot marknadens prissättning innan budstriden som gentemot Latours bud och finner budet finansiellt attraktivt.

Bure har villkorat budet med en acceptgrad om endast 50 procent och öppnar upp för att Allgon kan ligga kvar på First North även efter budet, men med Bure som en stark huvudägare. Allgons styrelse har enligt sitt utlåtande om budet fått information från aktieägare representerande 49,3 procent av utestående aktier att de avser att acceptera budet. Med detta i åtanke är sannolikheten därmed stor att Bure når de villkorade 50 procent, bedömer Aktiespararna.

Aktiespararna välkomnar att Bure kan tänka sig att behålla Allgon på First North men vill lyfta ett varningens finger för att likviditeten i aktien riskerar att bli lidande när en så stor andel av aktierna ligger fast hos en ägare. Med detta i åtanke och det i övrigt starka budet anser Aktiespararna det alltför riskfyllt att avstå från att acceptera.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER