Bildkälla: Stockfoto

AMF samlar kapitalförvaltningen i gemensam organisation

AMF samlar in kapitalförvaltningen för fond- och livförvaltning i en gemensam organisation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tomas Flodén som idag är kapitalförvaltningschef på AMF har utsetts till chef för den nya organisationen samt vd för AMF fonder där verksamheten framöver kommer bedrivas. Anledningen till den nya sammanslagningen är att stärka AMFs erbjudande till sina sparare genom att samla kompetens och resurser.

"Jag är väldigt glad och stolt över förtroendet som det utvidgade uppdraget innebär, och jag är övertygad om att det här kommer att stärka oss ytterligare inom viktiga områden som strategisk allokering, aktiva positioner och värdeskapande ägararbete. Det här ska synas i avkastningen, och ambitionen är att kunna erbjuda ett ännu mer attraktivt sparande till mycket konkurrenskraftiga avgifter för alla våra kunder", säger Tomas Flodén, kapitalförvaltningschef på AMF.

Personalen inom kapitalförvaltningen på livbolaget AMF övergår idag den 1 september till AMF Fonder. Anders Oscarsson blir aktiechef och ägaransvarig i den nya organisationen, Katarina Romberg blir chef för alternativa investeringar och fastigheter, Bengt Björkén blir chef för räntebärande tillgångar och Magnus Jonasson, chef för allokering. Christoffer Axelsson blir administrativ chef och Ebba Hammarström tar rollen som rikschef. Förvaltarna för AMFs fonder står kvar som ansvariga för de respektive fonderna.

Åsa Kjellander fortsätter som styrelseordförande i AMF Fonder och Per Wiklund, som idag är tillförordnad vd för AMF Fonder återgår till sin tidigare roll som vice vd samt stabschef för bolaget.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER