Bildkälla: Stockfoto

Anglo American avvisar ett tredje bud från BHP - villiga att fortsätta förhandla

Gruvjätten Anglo American har fått ett tredje bud och avböjer nu från att få ytterligare förslag från sin rival BHP. Samtidigt öppnar man upp för samtal.

Det sista budet värderar Anglo American till totalt cirka 31,11 pund per aktie. BHP uppger i en kommentar att man inte kommer att höja budet ytterligare.

"BHP har lagt fram ett slutligt erbjudande om 0,8860 BHP-aktier för varje Anglo American-aktie. Detta är en betydande ökning jämfört med vårt första förslag och skulle ge Anglo Americans aktieägare 17,8 procent av ett kombinerat BHP och Anglo American", uppger BHP-chefen Mike Henry.
Anglo Americans styrelse menar att affären fortsatt är lika komplex som de två tidigare förslagen, som både har avvisats, 26 april respektive 13 maj.

"Den komplexa process som BHP föreslår kommer sannolikt att ta 18 månader eller mer att slutföra och medför betydande risker för genomförande och slutförande avseende både värde och tid", uppger Anglo American.

Styrelsen lyfter upp att man har stark tilltro till att Anglo American står kvar på egna ben.

"Styrelsen är dock villig att fortsätta att samarbeta med BHP och dess rådgivare i denna fråga och har därför begärt en veckas förlängning av PUSU:s tidsfrist, vilket har godkänts av panelen", uppger Anglo American.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER