Bildkälla: Stockfoto

Apples införande av RCS-stöd kan vara goda nyheter för Sinch

Kommunikationstjänstebolaget Sinch stiger svagt på Stockholmsbörsen efter att Apple igår kväll släppt en nyhet om att dess meddelande-app kommer att stödja RCS i den kommande uppdateringen för Iphone, IOS 18.

RCS, Rich Communication Services, kommer att ersätta SMS som standard kommunikationsservice mellan Android och Iphone.

När nyheten först kom ut i fjol utan ett lanseringsdatum skrev Sinch att den globala RCS-marknaden väntas uppgå till 19,48 miljarder dollar 2028 med hänvisning till analysfirman Research and Markets, att jämföra med 8,37 miljarder dollar under 2023.

"Ett stort steg som visar att företag är angelägna om att investera i RCS tidigt, särskilt efter Apples tillkännagivande att de kommer att stödja RCS Universal Profile någon gång under 2024", skrev Sinch.

Den stora skillnaden i meddelandekommunikationen mellan Android och Iphone med RCS blir att bilder och videos kan levereras i bättre upplösning och att meddelandena inte är end-to-end-krypterade. RCS togs fram som en ersättare till SMS, som har mer än 30 år på nacken. Det tillåter längre meddelanden och funktioner som exempelvis läskvittenser.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER