Bildkälla: Stockfoto

AuAg Precious Green steg 1,07 procent i mars

Fonden AuAg Precious Green A steg 1,07 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,30 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Eric Strand och Stefan Abrahamsson.

Under mars månad rullades ytterligare ett gigantiskt stödpaket i USA. Enligt fondens förvaltare bör man som investerare fråga sig varifrån alla dessa gratispengar kommer samt hur underskotten ska finansieras.

"Med en penningmängd som expanderar i en ohyggligt snabb takt, inte bara i USA, utan världen över, så är det som upplagt för en kommande prisinflation. Någonstans måste ju alla dessa nytryckta pengar ta vägen. Sedan skuldkrisen 2008 har skulderna fortsatt att öka, och nu efter ett år med en pandemi och lock-downs ser vi tillgångsinflationen fortsätta manifesteras. Detta kan vi se i aktiepriser, men även i bostadspriser som ständigt noterar nya rekordnivåer för både villor, bostadsrätter och fritidshus", kommenterar förvaltarna.

Inför april månad ägde fonden aktier i bland andra Orocobre, SolarEdge, First Solar och Ballard.

Fondens Sharpe- och Sortinokvot uppgår sedan fondens lansering för sju månader sedan till 2,18 respektive 3,59.

"Vi är övertygade om att vi kommer se både ökat och fortsatt penningtryckande från världens centralbanker samt att omställningen från fossilt till grön energi är en trend som med allra största sannolikhet lär bestå för en lång tid framöver. När man väl har identifierat de stora underliggande trenderna som dag för dag fortsätter att påverka och förändra världen så spelar tillfälliga faktorer som räntenivå, realräntan, rörelser i valutamarknaden eller omvärldshändelser föga roll i det långa loppet", kommenterar Strand och Abrahamsson avslutningsvis.

AuAg Precious Green A, %mars, 2021
Fond MM, förändring i procent1,07
Fond i år, förändring i procent6,30
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER