Bildkälla: Stockfoto

Avanza tror på högre marknadsföringskostnader i Q2

Nätmäklaren Avanza Bank har under fredagsmorgonen släppt sin rapport för det första kvartalet.

Utfallet i den visar bland annat att rörelsekostnaderna steg med 4,8 procent till 303 miljoner kronor (289), vilket var klart lägre än väntade 317 miljoner.

Samtidigt står bolaget kvar vid prognosen om att rörelsekostnaderna för helåret väntas öka 9,5 procent.

Detta var en av de första frågorna som dök upp under rapportsamtalet där en av analytikerna undrade om kostnaderna kommer att bli baktunga, det vill säga större mot slutet av året.

Ledningen påpekade att kostnaderna brukar svänga mellan kvartalen, med exempelvis lägre personalkostnader under tredje kvartalet.

“Och en viktig del är naturligtvis också när människor lämnar Avanza och vi försöker rekrytera nya, vet vi av erfarenhet att det alltid är fler av dem än vad folk förväntar sig. Så det kan också ha en effekt”, tillade Unger.

På det kom också en följdfråga där analytikern påpekade att marknadsföringskostnaderna brukar vara höga under första kvartalet, men att det uteblev denna gång. Analytikern undrade då ifall motsvarande kostnader väntades bli höga under andra kvartalet.

“Vi tror att det kommer att öka, men vi såg vissa minskningar. Vi håller på att omförhandla några för oss ganska viktiga avtal där vi tror att kostnaderna kommer att öka eftersom vi har ett treårigt avtal på det och som vi tror kommer att komma fram till exempel i Q2”, sade Unger.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER