Bildkälla: Stockfoto

AXA Rosenberg Global Small Cap Alpha B USD ökade 3,65 procent i februari

Fonden AXA Rosenberg Global Small Cap Alpha B USD steg 3,65 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,97 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,38 procent och är därmed bättre än index som har ökat 6,91 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under februari gynnades fonden av exponeringen mot värdeaktier som steg till följd av sektorrotation och optimism för den globala ekonomin. Förvaltarna skriver att sektorrotationen har sänkt graden av felprissättning i marknaden som steg kraftigt mot slutet av 2020.

Missgynnade avkastningen gjorde undervikter inom energi- och finanssektorn. På den positiva sidan fanns undervikter mot hälsovård och bioteknologi.

På bolagsnivå var främsta bidragsgivarna positioner i Generac Holdings, Amkor Technology och Teradata. Alla tre bolagen steg till följd av bättre än förväntade kvartalsrapporter.

Att fonden saknade exponering mot Plug Power bidrog till relativavkastningen kontra jämförelseindex under februari. I samma sektor tyngde dock First Solar och Ormat Technologies som var bland de aktier som tappade mest under månaden.

De tre största innehaven i portföljen var First Solar, AGCO Corp och Snap-on. Industrisektorn var den bransch med mest allokerat kapital då portföljvikten uppgick omkring 18 procent.

AXA Rosenberg Glbl Sm Cp Alpha B USD, %februari, 2021
Fond MM, förändring i procent3,65
Index MM, förändring i procent1,97
Fond i år, förändring i procent8,38
Index i år, förändring i procent6,91
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER