Bildkälla: Stockfoto

Bezos och andra företagschefer sålde aktier innan coronanedgången – WSJ

Bezos och andra företagschefer sålde aktier innan coronanedgången – WSJ

Amazons grundare och vd Jeff Bezos och ett antal andra chefer för S&P 500-bolagen räddade 1,9 miljarder dollar när de sålde aktier strax innan börsraset i mitten av februari. Det visar en analys från Wall Street Journal baserat på inskickade dokument.

Mätperioden avser 1 februari till 19 mars. S&P 500 toppade den 19 februari och föll därefter med cirka 30 procent på lika många dagar.

Den chef som klarade sig undan bäst var Bezos, sett till aktierna som avyttrades. Han sålde totalt aktier i Amazon för 3,4 miljarder dollar i början av februari. När marknaden sedan svängde söderut innebar hans avyttring att 317 miljoner dollar slapp gå upp i rök.

Värt att påpeka är att posten var marginell då den motsvarar bara tre procent av Bezos totala ägande i e-handelsjätten. Därmed har även Bezos förstås i hög grad påverkats av nedgången.

Annars var det mest chefer för finansbolagen som sålde aktier i god tid. Exempel är Blackrocks vd Laurence Fink (räddade 9,3 miljoner dollar) och Marc Rowan på riskkapitalbolaget Apollo Global som slapp förluster på 40 miljoner dollar.

Länkar och källor:

www.wsj.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER