Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för 24SevenOffice och Formpipe

Börsveckan ger köpråd för 24SevenOffice och Formpipe

Börsveckan rekommenderar köp av 24SevenOffice och Formpipe i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Dometic, Mips och Hövding.

Börsveckan har även en oljespecial där Lundin Petroleum betecknas som kvalitet till högt pris, ExxonMobil är mindre känsligt för oljepriset, Africa Oil har hög politisk risk, Enquest har svag balansräkning och Tethys Oil är lågriskalternativet i sektorn.

Norska IT-bolaget 24SevenOffice gynnas av en tjänstemarknad där fler företag jagar besparingar och samtidigt vill öka effektiviteten. Tror man att bolaget kan göra samma lönsamhetsresa som sektorkollegan Fortnox så ser aktien köpvärd ut. Börsveckan ger köpråd med brasklappen att aktien endast bör finnas med i en väldiversifierad aktieportfölj givet storleken och den högre risken.

Formpipe hade fin lönsamhetstrend i slutet av 2016 vilket gav aktien en rejäl skjuts uppåt. Trenden vände nedåt under 2017, men nu har vinden åter vänt för bolaget i rätt riktning. Tidningen anser att värderingen är tillräckligt attraktiv för ett köpråd.

Formpipe är drygt en timme efter börsöppning upp 5 procent, tillika ny All-Time-High för aktien.

Dometics aktie har gått urstarkt det senaste året efter bland annat ett stort förvärv i USA.Börsveckan spår att vinsttillväxten kan nå nära 50 procent i år tack vare detta, men framöver ska man vänta sig klart lägre tillväxt än så. Aktien är rimligt värderad och tidningen slopar sitt tidigare köpråd. Det nya rådet blir avvakta.

Säkerhetsmedvetandet har ökat hos allmänheten med ökad hjälmanvändning bland cyklister och skidåkare, vilket är segment där Mips är verksamt med sina produkter. Antalet bolag som valt bolagets lösningar växer stadigt och marknadspotentialen är stor. Börsveckan landar dock i rådet avvakta.

Hjälmtillverkaren Hövding har fortfarande svag lönsamhet trots en kraftig ökning i antalet sålda hjälmar. Problemet är främst en låg bruttomarginal. Tidningen ger rådet avvakta.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER