Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för BHG, finska Musti och Sedana Medical

Börsveckan ger köpråd för BHG, finska Musti och Sedana Medical

Börsveckan rekommenderar köp av BHG, finska Musti och Sedana Medical i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Avensia och Swedencare, samt lämnar säljråd för Tempest Security.

BHG, som tidigare hette Bygghemma, imponerar med hög organisk tillväxt kryddat med förvärv och en positiv underliggande lönsamhetsutveckling. Hög prislapp, men fullt motiverat och aktien har mer att ge, bedömer Börsveckan och ger köpråd för aktien.

E-handelskonsulten Avensia var tidigare en snabbväxare, men bolaget tappar tempo på såväl intäkter som resultat. Bolagets nisch är intressant, men andra kvartalet kan bli en rysare. Tidningen sänker sitt köpråd från i höstas till avvakta.

Det lilla säkerhetsbolaget Tempest Security växer starkt men lönsamheten är svag. Prispressen och konkurrensen är hård. Börsveckan ser stor nedsida efter kursrusningen och ger säljråd för aktien.

Husdjursprodukter är något man måste köpa även i sämre tider. Finska Musti är ledande i Norden och aktien är inte särskilt dyr. Bolaget har goda tillväxtutsikter, defensiva egenskaper och möjlighet till kompletterande förvärv, bedömer tidningen och ger köpråd.

Djurproduktbolaget Swedencare har hittills klarat coronautbrottet väl, men patentbortfallet för huvudprodukten Proden Plaqueoff nästa år skapar en hög osäkerhet samtidigt som värderingen är rätt hög. Börsveckan väljer att avvakta.

Sedana Medical har produkter och en läkemedelskandidat med potential att etablera en ny standard inom sövning inom intensivvården. Viktiga milstolpar har uppnåtts, men mycket återstår att göra. Tidningen ger köpråd för aktien som passar som en krydda i en väldiversifierad portfölj. Kurssvängningarna i aktien väntas bli stora över tid.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER