Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Medivir, Byggpartner och Balco samt säljråd för Studsvik

Börsveckan ger köpråd för Medivir, Byggpartner och Balco samt säljråd för Studsvik

Börsveckan rekommenderar köp av Medivir, Byggpartner och Balco i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för finska Huhtamäki och Essity samt säljråd för Studsvik.

Bioteknikbolaget Medivir byter strategi och ska nu avsluta hela sin prekliniska forskning för att satsa på de preparat som ligger längre fram. Det betyder lägre kostnader och lägre finansiell risk. Kan det bli vändpunkten för den svaga kursutvecklingen, frågar sig Börsveckan och drar slutsatsen att man kan räkna hem dagens värdering enbart med MIV-711, även om det kan bli fler nyemissioner. "Rådet blir köp, med hög risk", skriver tidningen.

Kärnkraftsbolaget Studsvik har förbättrat lönsamheten rejält i år där man bland annat haft en effektivare hantering av driftavfall. Men trots möjligheten att förbättra lönsamheten genom besparingar och nya intäktsmöjligheter så är detta redan inprisat i dagens aktiekurs.
"Någon rabatt på aktien föreligger alltså inte och vår rekommendation blir därför sälj", skriver Börsveckan.

Börsen reagerade lite småsurt när Byggpartner släppte rapport för tredje kvartalet häromveckan. Och visst fanns där ett par surdegar, men utsikterna för 2019 är fortfarande goda och vi ser ingen anledning att byta fot i vår positiva syn på aktien, uppger tidningen som upprepar sitt köpråd.

Det finska förpackningsbolaget Huhtamäki plågas av högre råvarupriset och ledningen har därför nyligen aviserat ett besparingsprogram. Börsveckan föredrar fortsatt Duni som framstår som en betydligt attraktivare aktie jämfört med Huhtamäki. "Summa summarum så föredrar vi fortsatt Duni och avvaktar i Huhtamäki", skriver tidningen.

Hygien- och hälsobolaget Essity lönsamhet tyngs av massapriserna som stigit 30 procent på bara ett år. Sjösatta besparingsprogram kan vända lönsamheten, men det är samtidigt redan diskonterat i dagens aktiekurs, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

Balkongbolaget Balco redovisar en stark tillväxt och förbättrad lönsamhet i senaste kvartalet men orderingången faller hejdlöst. Är detta är starten på en golgatavandring eller bara tillfälligt grus i maskineriet, frågar sig tidningen och drar slutsatsen att behålla sitt tidigare köpråd för aktien.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER