Bildkälla: Stockfoto

Creturner Group och ett amerikanskt företag ingår ett avtal om klimatkoffset

greentech Creturner och ett amerikanskt företag inom resebranschen har kommit överens om att utveckla ett försäljningssamarbete

Villkoren för samarbetet är sådana att motparten kan agera som återförsäljare av Creturners klimatkompensationstjänster till sina kunder inom B2Bsegmentet.  

Creturner anser att detta är ett avtal av strategisk betydelse för försäljningsmöjligheter riktade till kunder i USA och Kanada, eftersom Creturner samarbetar med en betrodd och välkänd aktör inom den nordamerikanska resebranschen. Efter en inledande pilotperiod där den kommersiella modellen testas kommer en framåtblickande bedömning att göras.  

Vd Joakim Erlandson säger:

"Vi ser med tillförsikt fram emot detta samarbete, som stärker vår position både på den svnska och internationella marknaden. Marknaden i Nordamerika är oerhört mycket större än den marknaden vi är på idag. Värdet av detta samarbete samt ytterligare detaljer kommer vi att komunicera med marknaden löpande."

Resebranschen erbjuder en stor global marknad för klimattjänster likt de som tillhandahålls av Creturner och motparten är ett traveltech-företag som är involverat i det centrala ramverket för detta ekosystem med en portfölj av tjänster som de erbjuder branschen. Världens fyra största flygbolag (räknat i antal flugna passagerarkilometer) är baserade i USA och landet är utan tvekan av stort intresse för Creturner, med tanke på att Creturners kundkrets för närvarande är begränsad till Skandinavien och Belgien. Ett framgångsrikt genomförande av detta avtal skulle kunna få betydande konsekvenser för Creturners utsikter till intäktstillväxt samt minska koldioxidutsläppen från flygresor för de kunder som engageras.

Båda företagen ser möjligheter till utveckling och är inriktade på att snabbt etablera försäljning med målet att bli en integrerad del av kundernas värdekedja som aktivt gör skillnad.

Företaget är noterat på NGM Nordic SME i Stockholm och på Stuttgartbörsen i Tyskland

Läs mer om företaget här

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER