Bildkälla: Stockfoto

Didner & Gerge Global utvecklades positivt i juli med en uppgång på 4,4 procent

Didner & Gerge Global utvecklades positivt i juli med en uppgång på 4,4 procent

Didner & Gerge Global utvecklades positivt med en uppgång om 4,4 procent i juli vilket var bättre än jämförelseindex som noterade en uppgång med 3,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet har under juli investerat i två nya bolag: SolarWinds och WSP Global.

Om SolarWinds skriver förvaltarna: För de allra flesta är SolarWinds ett okänt bolag. Kanske inte så konstigt då det bara varit börsnoterat tio månader (denna sejour). Men SolarWinds har över 275 000 kunder, allt från små och medelstora företag till statliga enheter och stora företag. Dess produkter ger organisationer över hela världen, oavsett typ, storlek eller IT-infrastrukturkomplexitet, möjlighet att övervaka och hantera sina IT­-miljöer, oavsett hur de strukturerat sin infrastruktur (egna servrar, molntjänster eller en hybrid av detta). Till skillnad från andra mjukvarubolag som ofta inte når lönsamhet på kundnivå förrän efter två till tre år är SolarWinds lönsamma från dag ett.

Om det andra bolaget, WSP Global, skriver förvaltarna att det är ett förmodligen ett mer välkänt bolag för de allra flesta. WSP är ett kanadensiskt bolag med 130 års historik. Från att ha varit ett tekniskt ingenjörsföretag med fokus på lokala byggnationer har man blivit en ledare inom hållbar samhällsutveckling, både lokalt och globalt. Exempelvis har bolaget närmare 5 000 anställda i Sverige och spelar en framträdande roll i exempelvis ombyggnationen av Slussen. Bolaget har också drivit projekt såsom återuppbyggnaden av World Trade Center.

"Vår tro är att bolagets fokus på och framträdande roll inom hållbar samhällsutveckling ska ge dem goda förutsättningar för ökad intjäning och lönsamhet under en lång tid framöver."

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Fairfax Financial, Markel, Check Point Software och Brookfield Asset Management med portföljvikterna 5,9, 4,3 respektive 4,1 procent.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER