Bildkälla: Stockfoto

DS Plattformen förväntar sig att Dividend Swedens aktie ska handlas kring 1,50 kronor

Investeringsbolaget DS Plattformen handlas i morgon den 7 juli, som tidigare meddelats, exklusive rätt till aktier i Dividend Sweden, som i sin tur ska noteras på NGM Nordic SME den 12 juli.

Dividend Sweden kommer bedriva samma verksamhet samt fortsätta med samma affärsidé och mål, att vara ett investeringsbolag med fokus på ägarspridningar och finansieringslösningar mot listade småbolag, eller bolag på väg mot en listning. Dividend Sweden hade vid den senaste rapporten ett substansvärde på 1,30 kronor per aktie och styrelsen förväntar sig att den förväntade aktiekursen på första handelsdagen hamnar kring 1,50 kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

DS Plattformen består efter utdelningen av Dividend Sweden av två innehav, Medicortex Finland och Yepzon, med ett bokfört värde på 13,3 miljoner kronor samt en skatteskuld för föregående års resultat på 8,5 miljoner kronor med förfall 2023.

Ambitionen är att DS Plattformen ska gå samman med ett annat bolag och ändra inriktning på verksamheten, ett så kallat omvänt förvärv. Förvärvet förväntas tillföra ett substantiellt värde till aktieägarna. Substansvärdet är 10 öre per aktie och det förväntade värdet för aktieägarna gällande förvärvet är åtminstone 50 öre per aktie. Styrelsens förväntade kurs efter avskiljandet av Dividend Sweden blir därför minst 50 öre, skriver bolaget.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER