Inkommande inflationsdata kommer att vara avgörande, men SEB:s uppfattning är att det kommer att krävas att inflationen överraskar stort på uppsidan i november och/eller december för att Riksbanken ska höja ytterligare.
Det var samtidigt mindre fokus på "högt ränteläge länge" än väntat, även om direktionen långt i från ger några signaler om räntesänkningar i närtid.
Inflationen under de 3-6 kommande månaderna kommer att vara avgörande om marknadens förväntningar, som för närvarande prisar in nästan ett helt steg (24 punkter) i maj, är korrekta.
Protokollet innehöll inte så mycket diskussioner om QT-programmet, men flera ledamöter menar att en förlängning kan vara lämplig och att obligationsförsäljningen har fungerat bra.
Efter protokollet släpptes har kronan varit i stort sett oförändrad.
Nordea skriver att protokollet var i stort sett som förväntat. "Riksbanken är redo att höja räntorna om det visar sig nödvändigt. Mycket talar dock för att styrräntan har nått en topp".
Triggers är datapunkter kring kärninflationen, hur prissättningen utvecklar sig och den svenska kronan, skriver Nordea som tillägger att mycket alltså talar för att Riksbanken är klar med att höja räntorna och ökade obligationsförsäljningar kommer troligen att aviseras i februari.
"Riksbanken nämner inte räntesänkningar, men marknadens fokus har ändå flyttats till tidpunkten för den första räntesänkningen. Vi tror att det blir efter sommaren, med risk att det kommer att ske tidigare", heter det.
Angående QT-programmet indikerar Erik Thedéen att ett beslut om att öka försäljningsvolymerna av obligationerna kan tas vid nästa penningpolitiska möte, enligt Nordea.
Riksbankens nästa beslut om räntan är 1 februari.