Bildkälla: Stockfoto

Emergers inleder bevakning av Crunchfish, sätter motiverat värde till 48-63 kronor

Emergers har inlett bevakning av mjukvarubolaget Crunchfish med ett motiverat värde 48-63 kronor per aktie, enligt en uppdragsanalys.

Bolaget har utvecklat en egen lösning inom offlinebetalningar och har en pågående pilot med två banker i Indien, varav ena är HDFC Bank med över 60 miljoner kunder.

I analysen skriver Emergers att de förväntar sig att Crunchfish tecknar ett initialt avtal med en stor bank som HDFC redan i år. Det väntas skapa en snöbollseffekt. Men "då inget avtal ännu är tecknat, kan vi bara spekulera i hur avtalet kommer att se ut", skriver analyshuset.

Under basscenariot prognostiserar Emergers att bolagets lösning kommer rullas ut till 100 miljoner användare hos bankkunder tills 2026. Det innebär årliga intäkter på nästan 300 miljoner kronor. I bullscenariot bedöms intäkterna kunna uppgå till 725 miljoner kronor år 2026.

"Med en mycket skalbar plattform, förväntar vi oss att över 70 procent kommer att spilla över till ebitda på lång sikt", skriver Emergers.

Det påpekas i analysen att snabbheten i implementeringen och avgiften per användare är två viktiga variabler som har en betydande påverkan på prognosen och värderingen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER