Bildkälla: Stockfoto

Entain inte oroade över ägarrevolt på Enlabs

Ledningen i Entain oroas inte över att en mindre grupp aktieägare i bettingbolaget Enlabs motsatt sig uppköpsbudet, skriver EGR Global.

Entain erbjuder 40 kronor per aktie med en acceptansgrad på 90 procent. De rebellerande aktieägarna, som tillsammans står för 10,7 procent av aktierna i Enlab, har däremot bestämt sig för att säga nej till budet enligt en avsiktsförklaring. Dessa aktieägare menar att budet undervärderar Enlabs och dess tillväxtutsikter.

Under Entains Q4-presentation fick finanschefen Rob Wood frågan om revolten på Enlabs och om man kan tänka sig sänka acceptanskravet till under 90 procent.

”Inte i det här stadiet”, sade Wood och tillade att det Entain erbjuder är ett pris som motsvarar tolv gånger ebitda på Enlabs. ”Vi tycker det är en rimlig värdering”, sade han.

Wood medgav dock att premien känns lite tunn, men påpekade att den är nära 20 procent för senaste 90 dagarna och 40 procent på 100 dagsbasis.

Entains övertagande har redan fått grönt ljus av Enlabs styrelse och aktieägare som sitter på 42,4 procent av kapitalet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER