Bildkälla: Stockfoto

Finanschefer borde tänka till kring bitcoin-investeringar efter den rejäla korrektionen - BN

Bitcoins rejäla korrektion på 25 procent i förra veckan borde ses som en väckarklocka för de finanschefer som övervägt att placera sitt bolags kassa i kryptovalutan. Det skriver Bloomberg News.

Detta till trots har kryptovalutan lockat till sig företagspengar. Microstrategy har investerat 425 av sina 500 miljoner dollar i kassa i bitcoin. I andra kvartalet beslutade betaltjänsten Square att placera 50 miljoner dollar av kassan i samma kryptovaluta.

För de som var tidigt inne i bitcoin förra året har utfallet varit lyckat. Uppgången är på 300 procent. Men bitcoins rejäla svängningar visar att valutan är fortsatt alltför volatil och riskabel för finanschefer att våga satsa på den.

”Det är en hög risk, hög avkastningsstrategi. Det är inte den bästa idén för ett företag att placera det mesta av sina pengar i en sådan tillgång. Om bitcoin presterar dåligt kommer det saknas tillräckligt med finansiering för att klara av rörelsekapitalbehoven”, sade Robert Willens, professor på Columbia Business School.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER