Bettingbolaget Global Gamings vd Joacim Möller ger på fredagskvällen ett uttalande om
den snabbt spridda oron och de rykten som cirkulerar efter bokslutskommunikén som publicerades i torsdags.
"Jag tycker att det som har hänt de senaste två dagarna har varit en kraftig överreaktion på det som omsättningsmässigt har var det näst bästa kvartalet i företagets historia", säger vd:n i ett pressmeddelande.
Möller bemöter också frågeställningar kring stämningsansökan från Konsumentombudsmannen och dementerar rykten om ett eventuellt nedtystande från företagets sida.
"Vi gick ut med ett pressmeddelande om stämningsansökan samma dag (17 december) som den ingavs. Konsumentombudsmannen (KO) gjorde detsamma. Varför vi inte publicerade det som en regulatorisk pressrelease är för att bolaget och våra jurister inte anser att det finns någon ekonomisk risk."
Han säger vidare:
"Konsumentverket vill ha praxis. Det finns en process som kallas ”förbud mot vite” som innebär att efter dom har en praxis fastställts, och efter den kan vite utställas om företaget använder förbjudna budskap. Däremot kan vite ej utställas för det som händer före sagda dom. Med andra ord, föreligger ingen risk mer än eventuella rättegångskostnader".
Vd:n dementerar även rykten som sprids om en insiderläcka.
"Det går rykten om att personer i ledande ställning skulle ha sålt stora poster aktier. Så är inte fallet. Av de som sålt dessa aktier är ingen insider och har därmed ingen insyn i företaget."
Möller ser inte heller anledning att oroa sig för företagets framtid.
"Vårt resultat ökade med 100 procent, fortfarande utan lån samt med en kassa på 260 miljoner kronor. Med en utdelning på 3 kronor, visar företagets styrelse att de fortsatt tror på verksamheten. Anledning till utdelningens storlek är att koncernens kassa är för låg för att till exempel utföra förvärv endast med denna, varför styrelsen anser att en utdelning i denna storlek är genomförbar."
Global Gamings aktie har efter att rapporten publicerats fallit från 29,96 kronor till 15,28 kronor, en nedgång med 49 procent.