Bildkälla: Stockfoto

Google skickar nya stämningsansökningar mot Sonos

Google stämmer Sonos och menar att högtalarföretaget gjort intrång på delar av bolagets patent kring smarta högtalare och röststyrningsteknik. Det rapporterar The Verge.

De nya stämningsansökningarna är en del av den pågående kampen mellan företagen. Både Sonos och Google har lämnat in flera stämningsansökningar mot varandra, vilket bland annat har lett till att Google tvingats ta bort funktioner på sina enheter.

Enligt José Castañeda från Google handlar de nya ansökningarna om att skydda företagets teknik samt utmana Sonos intrång på Googles patent. Enligt Castañeda har Sonos startat en "aggressiv" kampanj mot Google.

Sonos utfärdade den första stämningsansökan mot Google 2020. Enligt Sonos har Google stulit teknik för att utveckla sina produkter, bland annat Google Home. I januari dömde en domstol till förmån för Sonos, vilket tvingade Google till att göra förändringar på sina produkter.

Sonos aktie har stigit med 3 procent i den amerikanska förhandeln. Alphabet, som äger Google, har stigit med 0,5 procent.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER