Bildkälla: Stockfoto

Hedgefond kortar bränslecellsbolag - förväntar sig kurskollaps

Hedgefonden Kerrisdale Capital kortar bränslecellsbolaget Plug Power med 200 miljoner dollar. De förväntar sig en kurskollaps i aktien, som är upp över 1 400 procent de senaste 12 månaderna. Det framgår av flera twitterinlägg.

Hedgefonden anser att värderingen på Plug Power om 40 miljarder dollar är absurd, och reflekterar marknadens vanföreställningar när det kommer till den gröna vätgasmarknaden. Det anses finnas bättre aktier att köpa om man är intresserad av exponering mot sektorn, såsom Ballard Power Systems och Fuelcell Energy.

"Båda dessa aktier är också kraftigt övervärderade, men de är deep value-aktier i jämförelse med Plug Power", skriver Kerrisdale Capital.

Enligt en analys framgår det att att man ser de strategiska samarbeten som ingåtts med SK Group och Renault som svaghetstecken snarare än styrkor, där jättarna försöker endast öka sin relevans inom grön energi.

Man bedömer även att batterier kommer alltid vara mer ekonomiskt intressanta än bränsleceller, eftersom elektricitet uppges kunna produceras och lagras mer effektivt än vätgas.

Det sker mot bakgrund av att hedgefonden Hindenburg Research framförde anklagelser mot vätgasfordonsutvecklaren Nikola på ett liknande sätt under hösten, som slutligen resulterade i att dåvarande vd:n Trevor Milton fick lämna.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER