Bildkälla: Stockfoto

Hexicon börjar handlas på First North 18 juni - teckningskurs 3 kronor

Hexicon genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market. Första handelsdag blir den 18 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är en utvecklare av flytande vindkraftsparker och som har en egen teknologi för flytande plattformar för två turbiner.

Erbjudandet riktas till institutionella investerare i Sverige och utomlands samt till allmänheten i Sverige. Teckningskursen är 3 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för bolagets aktier på 788 miljoner kronor före erbjudandet.

Erbjudandet omfattar en nyemission på 300 miljoner kronor. Det finns även övertilldelningsoption och vid fullt utnyttjande motsvarar erbjudandet 345 miljoner kronor.

Inför erbjudandet har nya investerare, befintliga aktieägare, ledande befattningshavare och styrelseledamöter framställt intresseanmälningar om att förvärva aktier i erbjudandet till ett värde om totalt 220 miljoner kronor.

Anmälningstiden inleds den 11 juni och avslutas den 16 juni för allmänheten och avslutas den 17 juni för institutionella investerare.

- Genom listning av Hexicon på Nasdaq First North Premier Growth Market tar vi nästa steg i vår utveckling. Vi är stolta över det stora intresse som redan nu visats för potentialen i vår affärsmodell och hur vi kan påskynda skiftet mot hållbar energiförsörjning genom flytande vindkraft. Jag och hela bolaget ser fram emot att bidra till klimatneutralitet i både Sverige och internationellt och välkomnar nya aktieägare på den fortsatta resan, kommenterar vd Marcus Thor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER