Bildkälla: Stockfoto

Konsortium med Bain i spetsen vill köpa ut Ahlstrom-Munksjö från börsen

Ett konsortium lägger idag fram ett bud på pappersproduktbolaget Ahlstrom-Munksjö, enligt ett pressmeddelande. Aktieägarna erbjuds 18,10 euro per aktie i kontanter och styrelsen rekommenderar aktieägarna att acceptera uppköpserbjudandet.

Budet motsvarar en premie på cirka 24 procent jämfört med onsdagens stängningskurs på Helsingforsbörsen. Ahlstrom-Munksjös samtliga aktier värderas till cirka 2,1 miljarder euro under uppköpserbjudandet.

Det konsortium som vill köpa ut Ahlstrom-Munksjö från börsen består av riskkapitalbolaget Bain Capital, Ahlstrom Capital, Viknum och Belgrano Inversiones. Formellt sker budet via det nybildade bolaget Spa Holdings. Ahlstrom Capital, Viknum och Belgrano Inversiones sitter tillsammans på 31,4 procent av aktierna och röster i Ahlstrom-Munksjö och har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

"Vi på Ahlström Capital Oy är nöjda med hur Ahlstrom-Munksjö under sin 170-åriga historia har utvecklats till en global ledare inom specialfiberbaserade material. Dynamiken och tempot i branschen är dock i kraftig förändring. Detta innebär att aktiva och ambitiösa åtgärder krävs för att företaget ska nå sin fulla potential. Vi tror att denna typ av åtgärder är lättare att verkställa i privat ägo. Ett partnerskap med Bain Capital ger oss värdefulla resurser, ökad expertis och ett större nätverk för en snabbare utveckling. Med dessa åtgärder kan vi tillsammans med företagets ledning och anställda ta Ahlstrom-Munksjö till nästa nivå", kommenterar Lasse Heinonen, vd för Ahlström Capital.

Acceptperioden inleds kring den 26 oktober och löper till den 4 januari 2021. Förvärvet förväntas fullföljas under andra kvartalet 2021.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER