Bildkälla: Stockfoto

Mangold sänker riktkursen rejält för Imsys

Mangold reviderar riktkursen i Imsys och sänker till 7,40 kronor per aktie, från tidigare 23 kronor. Det framgår av en uppdragsanalys.

"Det följer av flera orsaker, bland annat sänkta tillväxtprognoser för tillväxtbolag, utspädning från den senaste emissionen och kommande teckningsoptionsprogram (TO3) samt försening i den
förväntade kommersialiseringen av Alice-teknologin jämfört med våra prognoser", skriver Mangold.

Imsys befinner sig fortfarande i förberedelsefas inför kommersialisering. Investeringarna nästintill tredubblades och bokades som aktiverat arbete, vilket påverkade resultatet positivt under det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.

Kassan uppgick till 4,7 miljoner kronor och Mangold bedömer att kapitaltillskottet på cirka 30 miljoner kronor före emissionskostnader banar vägen för kommersialisering.

Imsys har utvecklat en demonstrator som kan visa på Alice-teknologins funktioner och fördelar. Den ger potentiella kunder en chans att köra egna applikationer och utvärdera teknologin. Demonstratorn är en viktig pusselbit i Imsys ambition att knyta till sig samarbetspartners, och så småningom kunder. I april genomfördes en presentation för en tysk kund inom bilindustrin.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER