Bildkälla: Stockfoto

Mikael Lustig klar för AIK

Fotbollsklubben AIK Fotboll är överens med landslagsmannen Mikael Lustig om ett avtal som löper till den 31 juli nästa år. Han ansluter inom kort och övergången sker på fri transfer. Det har spekulerats i media tidigare att Lustig skulle vara på väg till AIK.

- Det känns riktigt kul att välkomna Mikael till AIK Fotboll. Han är en rutinerad spelare med en stor internationell erfarenhet både på klubbnivå och med det svenska landslaget. Mikael är även en ledargestalt som med sin vinnarmentalitet kommer att bidra på fotbollsplanen och i utvecklingen av våra unga spelare. Jag är genuint lycklig över den stora viljan som Mikael visat för att denna överenskommelse skulle bli möjlig, säger sportchefen Henrik Jurelius.

Lustig är 33 år och har spelat totalt 82 A-landskamper. Han har tidigare provspelat för AIK. Senaste klubben är KAA Gent.

Förvärvet av spelaren har möjliggjorts genom upptagande av lån från privata finansiärer med stort engagemang i AIK. Villkoren för lånen är kopplade till framtida överskott från sportsliga prestationer och transfers som AIK Fotboll genererar, vilket innebär att lösningen inte belastar verksamhetens drift, uppger klubben.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER