Bildkälla: Stockfoto

Nikolas aktieägare säger nej till emissionsplan

Elfordonstillverkaren Nikolas aktieägare avvisade företagets förslag om att utfärda fler aktier, vilket ökar trycket på den pressade lastbilstillverkaren rörande att införskaffa kapital för att starta igång produktionen. Det rapporterar Wall Street Journal.

Nikola planerar att börja tillverka sina vätgasdrivna bränslecellslastbilar i höst. Företaget har dock ett problem, kapital. I slutet av det första kvartalet hade bolaget en kassa på 121,1 miljoner dollar, ned från 233,4 miljoner dollar i slutet av året.

Styrelsen har sökt ett mandat att mer än dubbla emissionerna till 1,6 miljarder. Detta för att man skall kunna resa kapital. Beslutet behövde dock över 50 procent av rösterna. Slutdatum för röstning var i tisdags men Nikola har inte presenterat något resultat från omröstningen. Däremot har man ajournerat sin bolagsstämma till den 6 juli. Lastbilstillverkaren kommer nu att samla stöd för sin sak.

Nikola har även varnat för att företagets mål kan vara i fara eller senareläggas om man inte får möjligheten att resa kapital. Börskursen har emellertid inte rosat aktieägarna. Kursen är ned cirka 70 procent sedan årsskiftet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER