Bildkälla: Stockfoto

Norsk domstol avslår Kindreds överklagan

Borgarting lagmannsrett har beslutat att det var korrekt av den norska spelmyndigheten att beordra Kindred att sluta erbjuda olicensierade speltjänster riktat mot norska invånare. Domstolen gav norska staten rätt på alla punkter och avslog Kindreds överklagan, skriver branschsajten Igamingbusiness.com.

Beslutet är den senaste vändningen i Kindreds mångåriga tvist med de norska myndigheterna om statusen för bolagets verksamhet på den grå marknaden.

Kindred, via sitt dotterbolag Trannel, måste också betala rättegångskostnader för ärendet.

Direktören för den norska spelmyndigheten Lotteri- og stiftelsestilsynet Alte Hamar sade att organisationen var "mycket nöjd" med domen.

"Det faktum att Trannel inte stöds på en enda punkt visar att det arbete vi gör för att få bort illegala företag från den norska marknaden är gediget och väletablerat", sade han.

Enligt kultur- och jämställdhetsminister Anette Trettebergstuen var resultatet inte oväntat.

"Resultatet är inte direkt överraskande, eftersom denna stämning ansluter sig till raden av flera andra stämningar på spelområdet där staten har fått fullt stöd varje gång."

Fallet går tillbaka till spelmyndighetens order till Kindred i april 2019 att sluta erbjuda onlinespel till norska konsumenter. I höstas bestämde norska spelmyndigheten (NGA) att återinföra ett dagligt vite mot Trannel, trots flera förändringar som genomförts. Kindred har sagt att NGA inte har någon jurisdiktion över Trannel eftersom bolaget är registrerat i Malta och är licenserat av den maltesiska spelmyndigheten.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER