Bildkälla: Stockfoto

Nvidias rapport väntas ge stora rörelser - och krossa fjolårets resultat enligt estimaten

Investerare världen över håller andan inför amerikanska chipjätten Nvidias delårsrapport som släpps ikväll efter New York-börsernas stängning. Reuters skriver att rapporten kommer bli det senaste testet för USA:s börsrally som lyft index till rekordhöga nivåer.

Nvidia väntas redovisa en omsättning om 24,6 miljarder dollar enligt analytikerkonsensus från Factset (7,19). Det justerade resultatet per aktie väntas landa på 5,60 dollar mot fjolårets 1,09.

Resultatet ses som en slags barometer för den spirande AI-industrin eftersom bolagets chip har blivit standarden för de bolag som vill utveckla AI-modeller.

"Om det går bra för dem kommer det att finnas många aktier som följer i deras spår. Det är mycket sällsynt att du har en aktie som kan ha en så dramatisk inverkan på den totala marknaden. Men Nvidia har förtjänat det", säger Jay Woods, chefsstrateg på Freedom Capital Markets.

Det väntas bli stora rörelser på rapporten baserat på optionshandeln, där aktien tros röra sig mellan 8,6 procent upp eller ned baserat på utfall, enligt Trade Alert-data. 8,6 procent upp eller ned motsvarar i Nvidias fall ungefär 200 miljarder dollar i börsvärde, vilket är mer än börsvärdet för mer än 90 procent av S&P 500-bolagen.

"Så bra och så säkert som saker verkar just nu för Nvidia, är intäkterna fortfarande mycket volatila och jag tror att de är ganska svåra att förutse", säger Matt Benkendorf, investeringschef på Vontobel Quality Growth.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER