Bildkälla: Stockfoto

Odin Global C minskade 0,56 procent i januari - tar in försäkringsbolaget Beazley i portföljen

Fonden Odin Global C minskade 0,56 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 1,04 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Harald Nissen och Håvard Opland.

Under perioden valde förvaltarna att ta in Beazley i portföljen. Bolaget är verksamma på den globala marknaden för specialförsäkringar. Exponeringen är bred då företagets produkter bland annat omfattar politiskt risk, sjöfartslast och IT-säkerhet

Vidare skriver förvaltarna att Beazley har som alla bolag inom försäkringsbranschen gått igenom tuffa år med ovanligt stora förluster till följd av naturkatastrofer och covid-19.

"Beazley har dock haft starka balanser som gjort att man klarat sig bra och man har även rekryterat flera team av nya försäkringsspecialister genom hela krisen. Vår bedömning är att priserna på försäkringsprodukter kommer att stiga framöver, vilket historien visar att de gör efter år av ökade fordringar."

Nissen och Opland fortsätter med att lyfta fram den attraktiva värderingen bolaget handlas till på 1,5 gånger bokfört eget kapital.

Sektorfördelningen var i stort fokuserade på industrivaror och tjänster där 43,29 procent av fondens tillgångar var allokerade. Även IT- och finanssektorn utgjorde betydande delar med 26,08 respektive 9,60 procents portföljvikt.

Den region med mest kapital investerat var USA där 39,78 procent av fondens tillgångar var allokerade. Storbritannien och Sverige utgjorde 14,50 respektive 12,76 procent.

"Sammantaget noterar vi att bolagen fortsatt kommer med många positiva nyheter. Det lär inte avta om 2021 fortsätter i återhämtningens tecken och i synnerhet inte för den typen av bolag vi är exponerade mot – kvalitetsbolag med starka positioner och goda förutsättningar för tillväxt. Däremot ökar kraven på framtida tillväxt när värderingarna krupit uppåt. Risken för besvikelser ökar därför samtidigt som varningar om bubblor tilltar", skriver förvaltarna angående framtiden.

Odin Global C, %januari, 2021
Fond MM, förändring i procent-0,56
Index MM, förändring i procent1,04
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER