Bildkälla: Stockfoto

Odin USA steg 8,88 procent i mars - lyfter fram Accenture

Fonden Odin USA steg 8,88 procent i mars, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,69 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,72 procent och är därmed sämre än index som har ökat 12,40 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Harald Nissen och Robin Øvrebø.

Under månaden gynnades avkastningen av Facebook, UnitedHealth Group och Accenture. De svagaste bidragsgivarna var Ball Corp, OTC Market Group och First Republic Bank.

Inledningsvis skriver förvaltarna att cykliska sektorer bidrog mest till avkastningen i mars, men att skillnaden i avkastning mellan cykliska aktier och teknikaktier var mindre än under de föregående tre månaderna.

"IT-tjänsteföretaget Accenture rapporterade siffror för sitt andra kvartal (nov-feb) under månaden. Accenture har klarat sig förvånansvärt bra under pandemin. Vi ser att företagen inte har råd att pausa stora digitala omstruktureringsprojekt av rädsla för att hamna efter sina konkurrenter. Vi har ägt Accenture sedan vi startade fonden 2016", skriver förvaltarna.

Accenture har levererat en god och stabil resultattillväxt under perioden, fortsätter Nissen och Øvrebø. Bolaget kan ses som ett säkert val när stora företag och offentlig sektor söker en partner för digitala projekt.

De två sektorer med störst exponering var informationsteknik och finans där 24,09 respektive 20,53 procent av kapitalet var allokerat.

Odin USA, %mars, 2021
Fond MM, förändring i procent8,88
Index MM, förändring i procent7,69
Fond i år, förändring i procent11,72
Index i år, förändring i procent12,40
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER