Bildkälla: Stockfoto

Paradox väldigt starka inom sina nischer, Bahnhof bör ha goda förutsättningar att ta ytterligare marknadsandelar – Didner & Gerge Small and Microcap

Paradox väldigt starka inom sina nischer, Bahnhof bör ha goda förutsättningar att ta ytterligare marknadsandelar – Didner & Gerge Small and Microcap

Didner & Gerge Small and Microcap steg indexlikt med en uppgång om 1,8 procent i juni, och två ljuspunkter var spelbolagen Paradox samt Sumo Group. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet med Carl Granath och Henrik Sandell i spetsen uttrycker i en kommentar att några av de saker man gillar med Paradox är att de är väldigt starka inom sina nischer, har en lojal och växande spelarbas samt har uppvisat en god förmåga att utöka livslängden på sina spel genom att regelbundet sälja nytt innehåll.

"Det sistnämnda möjliggör en god intjäningsförmåga många år efter lansering och gör också Paradox mindre känsligt för nya spelsläpp än industrin i allmänhet", förklarar man.

Sumo Group är också en dataspelsutvecklare fast baserat i Storbritannien. Sumo har varit med i utvecklingen av en rad AAA­-spel, exempelvis titlar ur racing­serien Forza (för Microsoft) Little Big Planet (för Sony) och Hitman (för Square Enix).

"Sumo har en hög andel återkommande intäkter och har en väldigt hög beläggning på sina utvecklare trots sin höga tillväxt", kommenterar fondens förvaltningsteam angående spelbolaget som är relativt okänt i svenska kretsar.

På minussidan märktes bland annat den svenska bredbandsoperatören Bahnhof.

Från förvaltarhåll är man positiva till bolaget.

"Genom att investera framtungt i teknik och stå på barrikaden runt integritetsfrågor har bolaget, trots en sparsam marknadsföring nått en stark position med över 330 000 hushållskunder", upplyser förvaltarteamet och avslutar:

"Bolaget har under många år tagit marknadsandelar i Sverige på privat­- och företagssidan och bör ha goda förutsättningar att göra det även framöver".

De största innehaven i fonden var per utgången av månaden Paradox, Corticeira Amorim och ATOSS Software med portföljvikterna 6,8, 4,8 respektive 4,8 procent. Portföljvikten för Paradox har därmed ökat från föregående månad, mot bakgrund av kursuppgången.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER