Bildkälla: Stockfoto

Rättsprocessen mellan Musk och Twitter uppskjuten till slutet av oktober

En domare i Delaware har skjutit upp rättsprocessen mellan Elon Musk och Twitter för att ge parterna tid att stänga affären.

Tidsfristen har förlängts till den 28 oktober. Om det inte finns en affär tills dess kommer rättsprocessen att återupptas i november, rapporterar Wall Street Journal.

De två sidorna var planerade att mötas i domstolen den 17 oktober, efter att Twitter stämt Elon Musk för att vilja dra sig ur köpet av bolaget för 44 miljarder dollar. Musk överraskade med att tidigare i veckan ändra sig och nu vilja slutföra transaktionen. Men parterna har haft svårt att komma överens om avtalsvillkoren, bland annat kring Musks finansiering för att stänga affären.

New York Post rapporterar att Musk kan behöva använda mer av sina egna pengar än vad han planerat för förvärvet. När det första avtalet gjordes i april var det tänkt att Musk skulle gå in med 10-15 miljarder dollar. Nu kan han behöva punga ut ytterligare 19 miljarder dollar om hans medfinansiärer väljer att dra sig ur.

Musk har tidigare fått åtaganden från bland annat Oracle-grundaren Larry Ellison, kryptobörsen Binance och riskkapitaljättarna Andreessen Horowitz och Sequoia.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER