Bildkälla: Stockfoto

SEC stämmer Coinbase och Binance

Den amerikanska finansmyndigheten SEC har stämt kryptobolagen Coinbase och Binance.

Coinbase stäms på grunderna över att man drivit sin handelsplattform som en oregistrerad börs, mäklare och clearingbyrå. Samtidigt ska man inte ha registrerat försäljningen av en viss produkt som kryptotillgångar.

"Enligt SEC:s klagomål har Coinbases underlåtenhet att registrera sig berövat investerare betydande skydd, inklusive inspektion av SEC, krav på bokföring och skydd mot intressekonflikter, bland andra", skriver SEC i ett pressmeddelande.

Nyheten fick Coinbase att rasa 12,1 procent under tisdagens börshandel.

Även Binance stäms på liknande grunder över att man inte registrerat sina verksamheter. Bolaget stäms även för att ha haft en felaktig framställning av kontroller och övervakning på sin amerikanska verksamhet Binance.US. Vidare ska man inte ha registrerat olika erbjudanden och försäljningar på ett korrekt sätt.

SEC har även lämnat in en nödansökan och bett en domare att frysa tillgångarna i Binances amerikanska plattform. Myndigheterna menar att 2,2 miljarder dollar av tillgångar som tillhör amerikanska kunder löper betydande risk att bli stulna av grundaren Changpeng Zhao om inte ett frysningsbeslut är på plats, rapporterar CNBC.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER