Bildkälla: Stockfoto

Sinch tar in 3,3 miljarder kronor i riktad nyemission, Softbank in som storägare

Kommunikationstjänstbolaget Sinch har nu genomfört den riktade nyemission som aviserades efter stängning igår. Det handlar om cirka 3,19 miljoner aktier som emitteras och tillför bolaget cirka 3,3 miljarder kronor före emissionskostnader. Samtidigt har större aktieägare sålt av aktier för att möta den starka efterfrågan och Softbank kommer in som ny storägare.

Sinch tänker använda emissionslikviden från nyemissionen för att öka bolagets finansiella flexibilitet för nya förvärv.

Teckningskursen sattes till 1 050 kronor per aktie vilket innebär en rabatt om cirka 5 procent jämfört med den volymviktade snittkursen igår den 30 november. Jämfört med stängningskursen i fredags är det en premie om cirka 1 procent.

Sinch beskriver i sitt pressmeddelande att nyemissionen var kraftigt övertecknad och ett stort antal svenska och internationella investerare deltog. Utöver det har en fond förvaltad av SB Management, ett direkt helägt dotterbolag till japanska konglomeratet Softbank, tecknat 1,2 miljoner aktier i nyemissionen.

Vissa större aktieägare, inklusive flera medgrundare, har dessutom sålt 5,2 miljoner befintliga aktier i bolaget till SB Management som kommer att äga totalt 6,4 miljoner aktier. Det motsvarar 10,1 procent av kapital och röster i bolaget efter nyemissionen och försäljningen.

Den riktade nyemissionen genomfördes med hjälp av Carnegie och Handelsbanken Capital Markets.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER