Bildkälla: Stockfoto

Stayble Therapeutics förväntar sig starta fas 2b-studien med STA363 i andra kvartalet – vd

Stayble Therapeutics förväntar sig starta fas 2b-studien med STA363 i andra kvartalet – vd

Stayble Therapeutics presenteras av vd Andreas Gerward vid Life Science-dagen i Göteborg på onsdagen.

Stayble är ett kliniskt läkemedelsbolag som utvecklar injektionsbehandlingen STA363 mot kronisk diskrelaterad ryggsmärta. Behandlingen riktar sig till patienter som inte blir hjälpta av sjukgymnastik och smärtstillande preparat. Injektionen ges vid ett tillfälle och effekten beräknas kvarstå hela livet och kräver minimal rehabilitering.

Bolaget fokuserar på den fortsatta kliniska utvecklingen och genomförandet av en klinisk fas 2b-studie. Visionen är att utveckla STA363 som ny standardbehandling för patienter som lider av kronisk diskrelaterad ryggsmärta.

- 9 miljoner patienter kan behandlas med STA363, säger Andreas Gerwald om marknadspotentialen.

Bolaget har 50 godkända nationella patent för STA363, däribland Europa och USA. Andreas Gerwald ser forskande bolag inom stamceller som möjliga framtida konkurrenter.

Staybles affärsmodell är att ingå partnerskap efter visad effekt i människa, fas 2b. Möjliga partners är medelstora läkemedelsbolag med inriktning mot smärta och ortopedi. Bolagets huvudmarknader är USA, Europa och Japan. Stayble kommer tjäna pengar vid ingång av avtal, vid milstolpar och royalty på försäljning.

Bolaget har avslutat den kliniska fas 1-studien med lovande resultat.

- Vi har alla förutsättningar för att starta nästa studie, säger Andreas Gerwald om fas 2b-studien med drygt 100 patienter i tre länder som förväntas starta i andra kvartalet. Resultatet av studien förväntas presenteras i början av 2022. Därefter kommer en fas 3-studie med 500 patienter följt av marknadslansering 2026.

Stayble har en förestående nyintroduktion på First North där aktien och teckningsoptionen kommer att börja handlas på måndag den 9 mars. Erbjudandet på 35 miljoner kronor tecknades till 153 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 436 procent.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER