Bildkälla: Stockfoto

Stellantis skriver avsiktsförklaring med CATL om batterileveranser

Fordonskoncernen Stellantis har skrivit en avsiktsförklaring med den kinesiska batteritillverkaren CATL för leverans av LFP-battericeller (litiumjärnfosfatbatterier) till den europeiska marknaden, framgår det av ett pressmeddelande.

Samarbetet är till för att hjälpa Stellantis i dess elektrifieringsstrategi. Som en del av avtalet överväger även bolagen att investera i ett gemensamt samriskbolag.

"Detta MoU med CATL om LFP-batterikemi är ytterligare en ingrediens i vår långsiktiga strategi för att skydda fri rörlighet för den europeiska medelklassen", säger Stellantis vd Carlos Tavares.

"CATL är branschledande inom denna sektor och tillsammans med våra ikoniska fordonsmärken kommer vi att erbjuda innovativ och tillgänglig batteriteknik till våra kunder samtidigt som vi hjälper oss att uppnå vår ambition om noll nettoutsläpp av koldioxid till 2038."

Reuters rapporterar under morgonen att avtalet även kan leda till att Stellantis bygger en ny gigafabrik i Europa. Till reportrar sade Stellantis chef för leveranskedjan, Maxime Picat, att det krävs några månader till för att slutföra planen med CATL.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER