Bildkälla: Stockfoto

UBS håller fast vid köpråden för Nordea, Danske Bank och Swedbank

Investmentbanken UBS håller fast vid Nordea (köp) som toppval bland de nordiska bankerna och pekar på faktorer som topline-tillväxt, kostnadsreduktioner och avkastning. UBS upprepar också köpråden på Danske Bank och Swedbank, som båda ser attraktiva ut givet UBS prognoser för deras lönsamhet. Det framgår av en analys på torsdagen.

UBS har dragit upp riktkurserna marginellt för Danske Bank, DNB, Nordea, SEB och Swedbank, medan riktkursen för Handelsbanken ligger fast.

Investmentbanken uppger att den förbättrade kreditförlustsituationen kan få fortsatt uppmärksamhet framöver, med möjliga höjningar om 2-16 procent för prognoserna för vinst per aktie för i år.

Under de senaste tre kvartalen har de genomsnittliga kreditförlusterna legat under historiska nivåer och nu öppnar ekonomierna gradvis upp. Samtidigt tror UBS att de positiva effekterna kommer vara ojämnt fördelade med obefintlig effekt för Handelsbanken men desto större för Danske Bank. UBS lyfter också fram Danske Bank som en vinnare när ekonomin normaliseras.

AktieRekommendationNy riktkursTidigare riktkurs
Danske BankKöp158 DKK153
DNBSälj148 NOK146
HandelsbankenNeutral94 SEK94
NordeaKöp103 SEK101
SEBNeutral102 SEK100
SwedbankKöp179 SEK175
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER