Bildkälla: Stockfoto

Victoria Secrets grundare kan avgå som vd och sälja delar av eller hela märket – WSJ

Victoria Secrets grundare kan avgå som vd och sälja delar av eller hela märket – WSJ

Underklädeskedjan Victorias Secrets grundare och vd Leslie Wexner diskuterar att stiga åt sidan och kan som ett led i detta sälja delar av eller hela varumärket. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

82-årige Wexner har varit vd för märket sedan 1963. Victorias Secret är en del av L Brands i vilket Wexner äger 17 procent.

I 57 år har Wexner styrt sitt imperium, längre än någon annan S&P 500-chef. Men på senare år har utvecklingen varit motig för hans märken, och det så även för Victorias Secret med sjunkande försäljning. L Brands missade helt fjolårets rally och tappade istället 29 procent för att värderas till 6 miljarder dollar jämfört med toppen på 29 miljarder dollar 2015.

Aktivistfonder har på senare tid tagit mindre poster i bolaget och uppmanat till ändringar, bland annat avknoppning av Victorias Secret.

Enligt WSJ:s källor kommer successionsplanen och framtiden för Victorias Secret att bli avgjord under de närmaste veckorna. Det är inte heller uteslutet att Wexner fortsätter som dess styrelseordförande, uppgavs det.

Länkar och källor:

www.wsj.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER