Bildkälla: Stockfoto

Volvo satsar på autonoma lösningar

Fordonstillverkaren Volvo satsar på autonoma lösningar genom att bygga världens första test- och demonstrationsområde för elektriska och autonoma transportlösningar på sitt kundcenter i Eskilstuna. Vidare har Volvo Autonomous Solutions bildat ett partnerskap kring autonoma lösningar med verifieringsexperterna Foretellix. Det framgår av två pressmeddelanden.

Det rör sig om ett 66 000 kvadratmeter stort inhägnat innovationsområde som kommer innehålla en väg för eldrivna, automatiserade och fjärrstyrda maskiner med laddningsinfrastruktur och 5G-anslutning, en byggnad med kontrollrum och utbildningslokaler, en läktare för kunder och ett utbildningsområde för assistfunktionerna i Volvo Co-Pilot.

Det nya innovationsområdet förväntas öppna senast under denna höst.

Volvo Autonomous Solutions samarbete med Foretellix avser utveckling av en lösning för autonoma körlösningar som fungerar på både allmänna vägar och i avgränsade områden, såsom gruvor.

Det sker mot bakgrund av att företagen under förra året genomförde en framgångsrik förstudie som utvärderade Foretellix-portföljen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER