Bildkälla: Stockfoto

Consensus Småbolag minskade 11,86 procent i september - turbulent månad efter centralbankernas räntebesked

Fonden Consensus Småbolag A minskade 11,86 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 45,86 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Anders Wright.

Inledningsvis skriver förvaltaren att september varit en turbulent månad. Förvaltaren bedömer att marknaden kan återgå till något positiv under en kortare period efter att eventrisken inför FEDs räntebesked nu är över.

Under september månad släpptes en blankarrapport mot Truecaller.

"Rapporten lyfte redan kända faktorer, samt nya faktorer som kan komma att påverka bolaget. Efter att rapporten släpptes kom bolaget med en kort kommentar om att de ska bemöta kritiken som lyfts i rapporten. Vi inväntar bolagets kommentarer för att se om de kan reda ut dessa frågetecken. Aktien har under en tid även tampats med större utflöden där dessa delvis kunde förklaras med att storägaren Sequoia valt att sälja en del av sin position i bolaget", skriver förvaltarna.

Vidare släppte fiberbolaget Alcadon nya finansiella mål där målet numera är att årligen öka omsättningen med 37 procent samt EBITA med 43 procent.

Hexatronic beskrivs ha utvecklats bra gentemot marknaden. Förvaltaren tror på en ännu högre tillväxt än analytikerkåren, baserat på bolagets ocykliska egenskaper.

Avslutningsvis släpptes även nyheten om att Evolutions vd Martin Carlesund har köpt ytterligare 126 000 aktier till ett värde om drygt 100 miljoner kronor.

De största innehaven i portföljen vid månadsskiftet var Hexatronic, Embracer och Evolution med portföljvikter om 16,35, 9,28 respektive 8,23 procent.
Consensus Småbolag A, %september, 2022
Fond MM, förändring i procent-11,86
Fond i år, förändring i procent-45,86
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER